Binvex d.o.o.

RASHLAĐIVAČ VAZDUHA – AER MAX RADIALIGHT

65.200,00 RSD

Tehničke specifikacije:

Dimenzije (ŠxVxD): 84,80 x 125,40 x 55,50 cm
Snaga: 250W
Rezervoar: 80l
Nivo buke: 75 dBA
Boja: svetlo siva
Težina: 21,2 kg
Maksimalna brzina: 6 m/s
Garancija: 2 godine

Detaljne informacije

Rashladite svoje poslovne prostore i stvorite zdravo okruženje kada najtopliji letnji dani čine vaše radno mesto nepodnošljivim. U slučajevima kada klimatizacija nije upotrebljiva ili je poželjno prirodno i sigurnije rešenje bez rizika od respiratornih bolesti, uz veoma nisku potrošnju energije pravi izbor su rashlađivači vazduha italijanskog brenda Radialight.

Radialight rashlađivač vazduha Aer Max su pravo rešenje za industrijska okruženja, za komercijalne aktivnosti, kancelarije i velike prostore. Zahvaljujući prolasku vazduha kroz filter za isparavanje, natopljenog vodom, uključujući protok vazduha pun sveže vlage, prijatan u dodiru sa kožom i na temperaturi nekoliko stepeni nižoj od temperature okoline (promenljivo u zavisnosti od visine vlažnosti).

Rezervoari za vodu su veliki i mogu da se napajaju automatski, spajanjem na slavinu bez brige o čestom dodavanju vode. Oni će vam garantovati autonomiju do 12 sati neprekidnog rada proizvoda. Dvostruki sistem za filtriranje vazduha, koji prolazi kroz filter protiv prašine i filter za isparavanje. Sprečava vraćanje većih čestica prašine u cirkulaciju.

Rashladni uređaj koji se lako prenosi između različitih okruženja zahvaljujući integrisanoj fleksibilnosti. Daljinski upravljač koji se dobija uz uređaj će vam omogućiti da podesite snagu, ventilaciju i buku kako želite. Radialight rashlađivači vazduha se mogu koristiti u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom, obezbeđujući svežu ventilaciju čak i na verandama ili baštama kafića.

Njegov vijugav, kultni oblik, koji podseća na mlazni motor, i njegove performanse, neće vas razočarati. Protok vazduha do 6.000 m3/h i veoma veliki rezervoar za vodu od 80 litara čine AER MAX idealnim rešenjem za dah svežeg vazduha u najtoplijim danima u godini, u prostorijama do 50 m2 površine. Njegova elektronska tehnologija obezbeđuje digitalni displej koji pokazuje način rada u realnom vremenu, kao i atraktivan, praktičan daljinski upravljač.

Način hlađenja za rashlađivače vazduha / aircooler-e

Za razliku od klasičnih klima uređaja koji rade na bazi freona i koji ima 3 dela: vazdušni kompresor, kondenzator i isparivač, rashlađivači vazduha / aircooleri rade na principu hlađenja, isparavanjem vode. Prilikom duvanja toplog vazduha kroz vlažni medium u hladnjaku dolazi do isparavanja vode u kojem se vazduh hladi i tako rashlađen biva izduvan u okruženje.
Rashlađivači vazduha postižu maksimalnu efikasnost u toplom i suvom vazduhu.

Povećanjem vlažnosti na 50% smanjuje se rizik od prenošenja virusa

Medicinski specijalisti su procenili nalaze istraživanja u vezi sa otpornošću virusa (npr. SARS-CoV, MERS-CoV ili SARS-CoV-2 (Covid-19), grip) na vlažnost vazduha. Ovi nalazi su otkrili da nivo vlažnosti ima presudan uticaj na infektivnost kapljica klica. Suv vazduh sa sadržajem relativne vlažnosti manjim od 40% omogućava da se sitne kapljice zaražene virusima gripa ili prehlade osuše. Ovo čuva patogene tako da ostaju zarazni veoma dugo.

U optimalnom opsegu relativne vlažnosti između 40 i 60% aerosoli se skupljaju samo toliko da se koncentracija soli u jezgru aerosola povećava, što dovodi do ubijanja klica i mikroorganizama koji se tu nalaze. Ovo smanjuje rizik od infekcije virusima gripa i prehlade. Ovde ulogu ima rashlađivač vazduha koji povećava vlažnost, dok klasični klima uređaji znatno isušuju vazduh.

Proizvođač:

Preuzmite PDF:
Brošura – Rashlađivač vazduha Aer Max

0
    Korpa
    Korpa je praznaNazad na proizvode