Binvex d.o.o.

RASHLAĐIVAČ VAZDUHA – AER DOMUS RADIALIGHT

22.184,00 RSD

Tehničke specifikacije:

Dimenzije (ŠxVxD): 26,0 x 96,0 x 26,0cm
Snaga: 45W
Protok vazduha: 400 m3/H
Rezervoar: 6l
Nivo buke: 55 dBA
Boja: bela
3 jačine duvanja
Funkcija rotacije uređaja 90°
Garancija: 2 godine
* uz uređaj se isporučuju daljinski upravljač i 2 patrone za zamrzavanje.

Detaljne informacije

Rashlađivač vazduha Aer Domus je jedinstveni uređaj sa 3 funkcije: ventilator, rashlađivač i jonizator, idealan za rashlađivanje tokom vrućih letnjih dana.
Zdrav način rashlađivanja prirodnim putem, uz stalan protok svežeg vazduha obogaćen kiseonikom pomoću jonizatora koji je stalno aktivan. Zdrava alternativa tradicionalnim klima uređajima koje su skupe i zahtevaju komplikovanu instalaciju.
Rashlađivač vazduha nema dodatne cevi i spoljašnje jedinice, dovoljno je sipati vodu i led u rezervoar i uključiti uređaj. Njegova mala veličina čini ga savršenim za pozicioniranje u najužim uglovima kuće. Elegantnog dizajna, lagan i sa točkićima, prikladan za sve prostorije u kući do 12m².

Način hlađenja za rashlađivače vazduha / aircooler-e

Za razliku od klasičnih klima uređaja koji rade na bazi freona i koji ima 3 dela: vazdušni kompresor, kondenzator i isparivač, rashlađivači vazduha / aircooleri rade na principu hlađenja, isparavanjem vode. Prilikom duvanja toplog vazduha kroz vlažni medium u hladnjaku dolazi do isparavanja vode u kojem se vazduh hladi i tako rashlađen biva izduvan u okruženje.
Rashlađivači vazduha postižu maksimalnu efikasnost u toplom i suvom vazduhu.

Povećanjem vlažnosti na 50% smanjuje se rizik od prenošenja virusa

Medicinski specijalisti su procenili nalaze istraživanja u vezi sa otpornošću virusa (npr. SARS-CoV, MERS-CoV ili SARS-CoV-2 (Covid-19), grip) na vlažnost vazduha. Ovi nalazi su otkrili da nivo vlažnosti ima presudan uticaj na infektivnost kapljica klica. Suv vazduh sa sadržajem relativne vlažnosti manjim od 40% omogućava da se sitne kapljice zaražene virusima gripa ili prehlade osuše. Ovo čuva patogene tako da ostaju zarazni veoma dugo.

U optimalnom opsegu relativne vlažnosti između 40 i 60% aerosoli se skupljaju samo toliko da se koncentracija soli u jezgru aerosola povećava, što dovodi do ubijanja klica i mikroorganizama koji se tu nalaze. Ovo smanjuje rizik od infekcije virusima gripa i prehlade. Ovde ulogu ima rashlađivač vazduha koji povećava vlažnost, dok klasični klima uređaji znatno isušuju vazduh.

Upravljanje uređajem

Upravljanje uređajem je moguće preko kontrolne table (touchscreen) i LED displeja ili daljinskog upravljača koji se dobija uz uređaj koji se može koristiti za izbor između 3 različita načina hlađenja: kontinuirano, prirodno ili noćno.
Rezervoar od 6 litara, sa uključene 2 rashladne patrone, povećava hlađenje cirkulišućeg vazduha. Pored funkcije hlađenja, AER DOMUS ima i jonizator koji prečišćava vazduh, zajedno sa filterom za prašinu za dodatnu filtraciju vazduha.

Rashlađivači vazduha su veoma pristupačni, kako u pogledu troškova nabavke tako i kasnije potrošnje energije, brzo i lako se ugrađuju i ne zahtevaju ispuštanje toplog vazduha napolje putem rashladnog voda ili izduvnog creva za topli vazduh.

Proizvođač:

Preuzmite PDF:
Brošura – Rashlađivač vazduha Aer Domus

0
    Korpa
    Korpa je praznaNazad na proizvode