Binvex d.o.o.

PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA AIRGOCLEAN 150 E – TROTEC

18.150,00 RSD

Detaljne informacije

Udišite čist vazduh bez brige zahvaljujući tehnologiji HEPA filtera trostruke snage – sa jonizacijom i indikatorom kvaliteta vazduha

Čist vazduh smanjuje rizik po zdravlje! Svaki udah ispuni naša pluća sa oko pola litra vazduha. Međutim, sa svakim dahom, sitne čestice zagađivača ulaze i u respiratorni trakt i pluća. Oni se talože u bronhima i alveolama i mogu uticati na zdravlje kratkoročno ili dugoročno. Zagađenje vazduha je stoga posebno opterećenje za decu, osobe koje pate od alergija i osobe sa već postojećim zdravstvenim problemima. Što je veći nivo zagađivača u vazduhu, na primer na prometnim putevima, to su uočljiviji efekti na performanse i dobrobit u svakodnevnom životu. AirgoClean® 150 E nudi visok nivo zaštite od patogenih mikročestica sa svojom jedinstvenom 3-slojnom tehnologijom HEPA filtera, omogućavajući uređaju da pouzdano ukloni zagađivače vazduha u mikrometarskom opsegu iz vazduha u prostoriji.

Koji alergeni i zagađivači se filtriraju iz vazduha?

Vazduh u zatvorenom prostoru je često zagađeniji od spoljašnjeg vazduha. Međutim, na mnogim mestima čak i navodno nezagađen „svež vazduh” sadrži opasno visoke koncentracije fine prašine. Ove sitne čestice ulaze u unutrašnje prostore kroz otvorene prozore i vrata pre nego što uđu u ljudski organizam putem disanja.

AirgoClean® 150 E uklanja 99,97% svih zagađivača u vazduhu do veličine od 0,3 mikrometra iz vazduha u prostoriji:

 • Bakterije i virusi
 • Isparljiva organska jedinjenja
 • Grinje
 • Kućna prašina
 • Spore plesni
 • Životinjska perut
 • Fina prašina
 • Polen
 • Životinjski mirisi

Zaštitite sebe i svoju okolinu čistim vazduhom filtriranim HEPA koji je 99,97% bez štetnih zagađivača. Senzori kvaliteta vazduha AirgoClean® 150 E kontinuirano mere kvalitet i zagađenje vazduha kako bi ga očistili sa inteligentno kontrolisanim performansama po potrebi. Četvorostepena podesiva ventilacija sa maksimalnom brzinom cirkulacije vazduha od 355 m³/h omogućava primetno poboljšanje kvaliteta vazduha u prostorijama veličine do 42 m² ili 105 m³.

Tehnologija 3-u-1 HEPA filtera u kombinaciji sa udobnošću i funkcionalnošću

Elegantno oblikovan AirgoClean® 150 E u bezvremenskoj beloj boji kombinuje tehnologiju HEPA filtera sa trostrukim efektom sa udobnošću i dobro osmišljenom funkcionalnošću. Indikator kvaliteta vazduha na elegantnom crnom displeju pokazuje kvalitet vazduha u prostoriji u tri boje. Pogodne karakteristike AirgoClean® 150 E upotpunjuju tri režima rada (automatski režim sa detekcijom svetlosti, turbo režim, noćni režim). Štaviše, komforni prečistač vazduha dolazi sa indikatorom promene filtera, funkcijom tajmera i bravom za decu za rad bez nadzora.

Indikator kvaliteta vazduha u boji

Displej kvaliteta vazduha u sredini AirgoClean® 150 E čini inače nevidljivo, ali štetno zagađenje česticama i drugim oblicima zagađivača vidljivim u vazduhu prostorije. Kvalitet vazduha u prostoriji (broj sitnih čestica prašine < 2,5 µm) može se očitati sa LED displeja sa mogućnošću zatamnjivanja – čak i sa veće udaljenosti. Traka u boji pruža jasno vidljive informacije o kvalitetu vazduha u tri različite boje:

Zelena: Dobar kvalitet vazduha
Narandžasta: srednji kvalitet vazduha
Crvena: Loš kvalitet vazduha

Koja označava vrednost PM2,5?

Vrednost PM2,5 označava broj finih čestica prašine koje se mogu udisati prečnika manjeg od 2,5 µm. Zbog svoje male veličine, ove fine čestice se smatraju zdravstvenim rizikom jer mogu prodreti dublje u disajne puteve, kardiovaskularni sistem i mozak, ostati tamo i izazvati oštećenja. U okviru REVIHAAP projekta, SZO je došla do zaključka da fina prašina, između ostalog, može dovesti do arterioskleroze, ugroziti porođaje i izazvati respiratorna oboljenja kod dece.

Izvanredne karakteristike: više nego što očekujete

Pored svojih visoko efikasnih performansi 3-u-1 HEPA filtera i tri režima rada, AirgoClean® 150 E sobni prečistač vazduha nudi ubedljivu komfornu opremu koju ćete naći samo u prečistačima vazduha serije AirgoClean u ovoj klasi uređaja.

Funkcija detekcije svetlosti sa automatskom kontrolom protoka vazduha

Kada se ambijentalna osvetljenost smanji, npr. kada se ugasi osvetljenje ili počne da pada sumrak, digitalni displej se isključuje i stepen ventilatora se smanjuje ako je uređaj u automatskom režimu.

Indikator čišćenja filtera

Zahvaljujući korisnom indikatoru čišćenja filtera na digitalnom displeju, nikada više nećete propustiti kada je vreme za čišćenje kompozitnog filtera. Lampica upozorenja vas upozorava na jako zaprljanje kombinovanog predfiltera, što u najgorem slučaju ograničava performanse čišćenja vašeg uređaja.

Zaključavanje za decu i kućne ljubimce

Deca su po prirodi radoznala, pa čak i kućni ljubimci svakodnevno iznova otkrivaju svoje okruženje koristeći svoje krznene nosove. Dečija brava se može aktivirati kombinacijom pritiska na taster i štiti podešavanja prečistača vazduha od radoznalih dečijih ruku i dlakavih nosova. Status brave za decu se prikazuje na digitalnom displeju.

Tajmer sa funkcijom automatskog isključivanja

Tajmer koji se lako može programirati omogućava postavljanje fiksnog vremena rada. Broj sati do automatskog isključivanja može se podesiti na 1, 2, 4 ili 8 sati. Baš kao što vaš balans između posla i privatnog života zahteva – nepotrebno vreme rada se takođe može izbeći.

Noćni režim sa smanjenim stepenom ventilatora i niskom pozadinskom bukom

Sa niskom emisijom buke i isključenim osvetljenjem, noćni režim omogućava čist, filtriran vazduh u prostoriji čak i tokom spavanja. Struja vazduha se potpuno automatski prilagođava vašim zahtevima za spavanje, a protok vazduha je podešen na najniži stepen ventilatora.

Zdrava klima u zatvorenom prostoru zahvaljujući tehnologiji filtera „trostruke zaštite“.

Kombinacijom tri različite tehnologije filtera, alergeni i čestice zagađivača, kao i patogeni se pouzdano filtriraju iz unutrašnjeg vazduha.

DACRON® predfilter

DACRON® je oznaka za sintetički proizvedene kontinualne poliesterske filamente, koji su idealno prilagođeni kao predfilter u prečišćavanju vazduha zbog svojih posebno neutralnih karakteristika protiv alergija. Predfilteri napravljeni od ovih sintetičkih vlakana su posebno otporni na kidanje, izdržljivi i vodoodbojni. Sam filter od sintetičkih vlakana može da filtrira mirise blagog do srednjeg intenziteta, grubu kućnu prašinu i životinjsku dlaku iz vazduha u prostoriji

Ugljeni filter

Savršeno za pušače: dodatni filter koji se sastoji od ugljenika. Pored zagađivača, ovaj filter sa aktivnim ugljem efikasno neutrališe mirise duvana, kućnih ljubimaca, kuhinje i dima, kao i mirise formaldehida i rastvarača iz okolnog vazduha. Za čist vazduh – bez neprijatnih mirisa.

HEPA filter (99,97 %)

Polen, alergeni, fine čestice prašine, bakterije, virusi, ostaci grinja i spore plesni veličine do 0,3 mikrometra se eliminišu u HEPA filteru. Zbog visoke efikasnosti filtracije od 99,97 %, filteri ove klase filtera se koriste npr. u higijenski osetljivim laboratorijama i u prehrambenoj industriji. Ovi filteri pružaju optimalne uslove da vaša četiri zida pretvorite u oazu blagostanja sa čistim, svežim i filtriranim vazduhom u prostoriji.

Brza i jednostavna zamena filtera

AirgoClean® 150 E je isto tako jednostavan za rukovanje kao i zamena unapred montiranih filtera, što se može uraditi za kratko vreme. U jednom jednostavnom koraku, poklopac uređaja se može ukloniti bez upotrebe alata. Na ovaj način se predfilteri, ugljenični i HEPA filteri mogu vizuelno pregledati i zameniti ako je potrebno.

TEHNIČKI PODACI

Brzina protoka vazduha:
Pogodno za prostorije veličine do 42 m² /105 m³
Nivo 1 [m³/h] – 149
Nivo 2 [m³/h] – 278
Nivo 3 [m³/h] – 341
Nivo 4 [m³/h] – 355

Električne vrednosti:
Mrežni priključak 220 – 240 V, 50 Hz
Ulazna snaga [kW] 0,032
Nazivna potrošnja struje [A] 0.1
Električni priključak
Priključni utikač CEE 7/16
Dužina kabla [m] 1.8

Zvučne vrednosti:
Nivo 1 – Rastojanje 1 m [dB(A)] – 29
Nivo 2 – Rastojanje 1 m [dB(A)] – 39
Nivo 3 – Rastojanje 1 m [dB(A)] – 45
Nivo 4 – Rastojanje 1 m [dB(A)] – 52

Sigurnosna funkcija
Klasa zaštite II

Dimenzije
Dužina (bez pakovanja) [mm] 247
Širina (bez pakovanja) [mm] 387
Visina (bez pakovanja) [mm] 571
Težina (bez ambalaže) [kg] 7

OPREMA, KARAKTERISTIKE I FUNKCIJE

Senzor kvaliteta vazduhaPrekidač za uključivanje/isključivanje
Ekran osetljiv na dodir
Senzor prašine
Funkcija tajmera
Dugme za zaključavanje dece
jonizacija
Emisija negativnih jona
Turbo režim
Funkcija memorije
Automatski rad
Noćni režim
Funkcija detekcije svetlosti
Držač kablova
Indikacija promene filtera
Predfilter –  Sintetičko vlakno
HEPA filter – HEPA ugljenični filter
efikasnost 99,97%
Mobilnost – Ručka(e) za nošenje/transport
Dizajn kućišta – plastika

0
  Korpa
  Korpa je praznaNazad na proizvode