Binvex d.o.o.

Podno grejanje na struju

podno grejanje na struju instalirano ispod tarketa

Unutrašnje podno grejanje na struju

AHT – Svetski lider u tehnologiji grejanja za domaćinstva, komercijalne, industrijske zatvorene i otvorene prostore. AHT sistem napredne tehnologije podnog grejanja na struju obezbeđuje toplo, komforno, kvalitetno grejanje svih kućnih prostorija. Za upotrebu u kupatilu, kuhinji, dnevnoj sobi, ostavi, podrumu, spavaćoj sobi i može da se lako instalira ispod poda: pločica, kamenih ploča, drveta, parketa, tarketa, laminata, linoleuma i tepiha.

AHT podno grejanje na struju daje konstantnu i izuzetno udobnu toplotu, bez prodora toplog vazduha iz bučnih ventilatora ili duvaljki koji bi podizali prljavštinu i prašinu. Odsustvo neuglednih radijatora olakšava postavljanje nameštaja i stvara sigurnije kućno okruženje bez izloženih vrućih površina.

AHT sistem podnog grejanja, zasnovan na jedinstvenoj tehnologiji grejanja amorfnom metalnom trakom, ima značajne prednosti u odnosu na bilo koji drugi tip sistema podnog grejanja:

• Pogodan je i može se postaviti ispod svih vrsta podnih obloga
• Dostiže radnu temperaturu brže od drugih sistema
• Stvara stabilniju toplotu
• Jeftiniji je i ekonomičniji za rad
• Ima nizak profil i vrhunsku fleksibilnost
• Izuzetno je jednostavan i lak za instalaciju
• Savršeno je bezbedan od opasnosti od strujnog udara i elektromagnetnog zračenja
• Pouzdan je i izdržljiv.

podno grejanje na struju AHT

AHT grejna mreža je konstruisana od širokih metalnih traka koje pokrivaju najmanje 25% površine poda (za razliku od grejnih žica/kablova, koje pokrivaju samo 1% do 2%). Ovako velika grejna površina omogućava našem sistemu da radi na nižim temperaturama maksimalno do oko 38°C (u poređenju sa ostalim žičanim tipovima koji se zagrevaju na preko 60°C), a da pri tome brže generiše potrebnu toplotu za okruženje. Preporučena temperatura poda je 20-22°C. Ovakva pokrivenost obezbeđuje izuzetno ravnomerno grejanje po celoj površini poda, a niža temperatura omogućava direktnu ugradnju ispod keramičkih pločica, dasaka, parketa ili tepiha. Grejne mreže ne oštećuju niti predstavljaju opasnost za boju, teksturu ili lak za ove delikatne podove.

AHT grejne mreže brže postižu radnu temperaturu, automatski sistem za aktiviranje grejanja se uključuje kasnije nego što to čini klasični grejni sistem baziran na grejnim žicama, a to uzrokuje manju potrošnju struje, odnosno manje troškove. Grejne mreže prenose svu električnu energiju u toplotu, a s obzirom da je debljina trake minimalna (25μm), toplota se ne akumulira u samoj traci; sva toplota se distribuira u okruženje, čija posledica je smanjenje troškova grejanja.

Izuzetno jednostavna i lagana instalacija. Samo se položi grejna mreža na osnovu poda, povežu se električni kablovi i spremni ste da položite površinski sloj poda.

Specijalizovani AHT digitalni termostati precizno regulišu rad AHT grejnih mreža i značajno doprinose uštedi energije. Sve kuće i stanovi u novim zgradama koje se grade u EU i uveliko u Srbiji, termička izolacija mora biti klase „A“. U praksi ovo znači da gubitak toplote ne sme biti veći od 50 W/m2. Kad imate takvu kuću ili stan, AHT grejanje troši struju samo nekoliko minuta po svakom satu.

Na bazi praktičnog iskustva hiljade stambenih jedinica, jednom kad dostignete željenu temperaturu i termostat se isključi, biće potrebno 5-6 minuta da se ponovo aktivira akumulacija na jedan minut da bi se povratila željena temperatura pa opet nakon istog perioda ponovo isključila i sve tako dalje. Svedeno na jedinicu vremena za 10 sati uključenog i zagrejanog poda grejači će biti pod naponom samo dva sata odnosno 20% radnog ciklusa.

AHT podno grejanje na struju ima sledeće jasne prednosti: ekonomična, najkomfornija i prirodna forma grejanja, diskretan, siguran i bešuman rad i praktično ne zahteva održavanje.

AHT grejne mreže su dizajnirane i proizvedene u skladu sa najvišim bezbednosnim standardima. Grejne mreže odgovaraju klasi 2 zahtevima za el.uređaje; konstruisani su sa duplom izolacijom i uspešno su prošli testove IEC bezbednosni standard : IEC 60335-1 (Kućni i slični električni uređaji–bezbednost, opšti zahtevi) and IEC 60335-2-96 (posebni zahtevi za fleksibilne grejne mreže za sobno grejanje). Grejne mreže su takođe sertifikovane i nalaze se na listi ovlašćenih labaratorija (UL) zasnovane na UL 1963 (Electric Radiant Heating) standard, E349312. Kao takav, proizvod ponosno nosi CE znak, ima CB certifikat, Nemko N znak i UL znak.

Podno grejanje na struju možete poručiti preko naše web prodavnice na linku: https://binvex.com/c/elektricno-podno-grejanje/

 

Pozovite nas odmah

Za više informacija o podnom grejanju, pružanje podrške prilikom montaže, organizovanje naših montažera za ugradnju i sve ostalo pozovite nas na 011/38 36 882 jednostavnim klikom

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
0
    Korpa
    Korpa je praznaNazad na proizvode