Pumpe za povišenje pritiska – SCALA 2 – Grundfos


Opis proizvoda:

SCALA2 je potpuno integrisana pumpa za povišenje pritiska koja obezbeđuje idealan pritisak na svim točećim mestima.

Pumpe za povišenje pritiska se sastoje od pumpe, motora, rezervoara, senzora i nepovratnog ventila u jednoj kompaktnoj jedinici koja se instalira brzo i jednostavno. Sa svojom inteligentnom kontrolom SCALA2 automatski prilagođava svoje performanse ulaznom pritisku i potrošnji vode u domaćinstvu. Zahvaljujući motoru koji ima vodeno hlađenje, SCALA2 nudi jednu od najtiših pumpi za povišenje pritiska na tržištu. Rezultat je maksimalan komfor uz minimalni napor.
Grundfos SCALA2 je potpuno integrisani, samousisni, kompaktni vodovod za povećanje pritiska u kućnim aplikacijama. SCALA2 uključuje integrisanu kontrolu brzine koja omogućava održavanje savršenog pritiska na slavinama, što znači da će se performanse pumpe povećavati sa povećanjem potražnje.

SCALA2 se može instalirati u tri jednostavna koraka:
1. Povežite cevi. 2. Napunite pumpu. 3. Uključite pumpu u utičnicu i pumpa će se pokrenuti.

Grundfos SCALA2 ima sve komponente neophodne da obezbedi ugodan pritisak:
– inteligentni kontroler
– integrisani pogon sa kontrolom brzine
– integrisani rezervoar
– integrisani senzori
– integrisani nepovratni ventili.
Pošto je samousisna, SCALA2 može da pumpa vodu sa nivoa ispod pumpe. Pod uslovom da je napunjena vodom, pumpa je u stanju da podigne vodu sa dubine od 8 m za manje od 5 minuta. Ovo olakšava instalaciju i pokretanje pumpe i obezbeđuje pouzdanije snabdevanje vodom u instalacijama gde postoji rizik od rada na suvo i curenja u usisnom crevu ili cevima.

Ako je izložena radu na suvo, nedostatku vode ili previsokoj temperaturi, blokiranoj pumpi, na primer u slučaju zastoja ili preopterećenja, pumpa će se automatski zaustaviti, čime se sprečava pregorevanje motora.

Pumpa ima funkciju automatskog resetovanja. U slučaju rada na suvo ili sličnog alarma, pumpa će se zaustaviti. Ponovno pokretanje će se pokušati svakih 5 minuta 8 puta, a nakon toga će se novi pokušaj ponovnog pokretanja desiti svaka 24 sata. Funkcija automatskog resetovanja se može deaktivirati.

Zahvaljujući svom hidrauličnom dizajnu, motoru sa permanentnim magnetom i vodenom hlađenju, pumpa je izuzetno tiha, 47 dB(A) u tipičnoj upotrebi, što je čini pogodnom za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. Maksimalni nivo buke pri punom opterećenju je 53 dB(A)

Ugrađeni rezervoar pod pritiskom smanjuje broj pokretanja i zaustavljanja u slučaju curenja u sistemu cevi, uzrokujući manje habanje pumpe.

SCALA2 ne zahteva održavanje, ali se preporučuje da pumpa bude čista, da se proverava nepovratni ventil i da se ventilacioni otvori čisti od prašine

Preuzimte vodič za odabir pumpi za povišenje pritiska vode

Preostalu ponudu Grundfos pumpi za povećanje pritiska pogledajte na:

https://binvex.com/grundfos-pumpe-za-povisenje-pritiska/

 

Tehničke specifikacije:

SCALA2 3-45
Maks. temperatura okoline: 55°C
Maks. temperatura tečnosti: 45°C
Maks. pritisak u sistemu 10 bar
Maks. ulazni pritisak: 6 bar
Maks. visina dizanja: 45 m
Nominalna visina dizanja: 27 m
Nominalni protok: 3m3/h
P1 max: 550 W
IP zaštita: X4D (mogućnost spoljašnje upotrebe)
Dizana tečnost: čista voda
Masa: 9,5 kg
Mogućnost usisa: max 8 m

Proizvođač:

Grundfos

Preuzmite PDF:

<grundfos pumpe za pritisak scala2 42

Novogodišnja akcija

Translate »